fbpx

Blog de salut

per Fisiocor Mollet, Set 23 2018

El ioga terapèutic

Ioga vol diu unió, unió entre cos i ment perque és una pràctica que té en compte els dos aspectes més importants de la nostra salut. Sense impacte i apta per a totes les edats, és la pràctica ideal per a reforçar musculatura, guanyar elasticitat i equilibri, i alhora, calmar la ment i reduïr l’ansietat.
«El yoga es una luz que una vez encendida, nunca se atenúa. Cuanto mejor sea la práctica, la llama será más brillante.»

«El yoga es 1% de teoría y 99% de práctica»

«El yoga nos enseña a curar lo que no es necesario soportar, y a soportar lo que no se puede curar»

Frases de mestres yoguis-

Beneficis del Ioga

Energitza

Aumenta el metabolisme

Aumenta la força

Allibera l'estrès

Relaxa

Estilitza

Calma la ment

Què és l’osteopatia?

La Osteopatia o Medicina Osteopàtica és un tipus de teràpia  complementària que va ser descoberta l’any 1872 pel doctor americà Andrew Taylor Still.
Des de la Osteopatia Clàssica es van definir cuatre principis, els quals tot osteòpata ha de seguir per tal de poder ajudar a que el cos del pacient aconsegueixi l’equilibri i així millorar les seves àlgies o el seu motiu de consulta. Aquests principis osteopàtics són els següents:

1.  Veure el cos com a una UNITAT. Tot el cos està unit. L’ osteòpata mitjançant una valoració exhaustiva valorarà la globalitat del pacient.
2.  Interrelació entre ESTRUCTURA i FUNCIÓ. Una depèn de l’altra. Per poder haver una bona funció en qualsevol dels aparells del cos és necessari que l’estructura que l’envolta també ho estigui. I viceversa.
3.  AUTOCURACIÓ i AUTOREGULACIÓ natural del propi cos. L’ osteòpata és un fulcre que vetlla per aconseguir l’equilibri general de l’organisme i així doncs, la recuperació per si mateix del propi cos. És el cos qui per
ell mateix s’acaba reparant i millorant!
4. Rol de l’ ARTÈRIA SUPREMA. Tots els líquids del cos han de circular lliurement sense cap tipus d’obstacle.

A més a més de tenir en compte aquests 4 principis osteopàtics, l’ osteòpata durà a terme una completa anamnesi i exploració per tal de poder arribar a un diagnòstic osteopàtic final i llavors crear uns objectius de tractament. Un cop realitzat el que s’acaba d’esmentar, es podrà dur a terme el tractament, el qual sempre serà ÚNIC i INDIVIDUALITZAT per cada pacient.

T’ animes a provar-ho?

 

Per Fisiocor Mollet, 02 de febrer 2019